Vedtatt: 17.03.2016

Hvert år kastes 46 kg mat pr. innbygger i Norge, og i tillegg til at forbruker i gjennomsnitt kaster hver fjerde kjøpte bærepose med mat, er det også betydelige mengder matsvinn i matindustri, butikker og i storhusholdning. SiO Mat og Drikke er i dag svært flinke til å bekjempe mat svinn internt, og må fortsette å se etter flere løsninger. VT skal, etter miljøpolitisk dokument, jobbe for at SiO reduserer matavfallet til et minimum, som inkluderer håndtering av svinn. Toogoodtogo (TGTG) er et matsvinnskonsept som baserer seg på å minske mengden spiselig mat som kastes fra kantiner, restauranter og andre serveringssteder. TGTG ble startet i København der det opplevde stor suksess og har nå spredd seg til blant annet Tyskland og Norge. Konseptet går ut på at bruker kan laste ned en gratis-app 988 der man kan foreta kjøp av matretter som ellers ville blitt kastet. Bedriften formulerer en beskrivelse av hvilke 989 matretter som pleier å være igjen ved stengetid hver dag og setter en pris mellom 0-50 kroner for en boks med mat. Den aktuelle dagen legger så bedriften ut hvor mange porsjoner som er tilgjengelig og pakker maten i 100% nedbrytbare poser og bokser som utdeles fra TGTG. Bedriften bestemmer også et tidspunkt i forbindelse med stenging der bruker kan komme innom å hente maten, dette er som regel ca 15 minutter. All betaling foregår i appen og det er TGTG som administrerer dette.

Velferdstinget mener at:

Del på Twitter Del på Facebook