Kandidater som meldte seg etter fristen for å bli vurdert av valgkomiteen:

 

Svein Olav Sæter – Styreleder i Universitas 

Hei! Jeg er Svein Olav Sæter, 23 år fra Molde, og jeg vil gjerne bli ny styreleder i Universitas.

Jeg har litt erfaring med avis fra før. Jeg gikk på Nynorsk avissenter og var i praksis i Firda, før jeg jobbet en liten stund i Romsdals Budstikke. Etter et år som presse- og informasjonssoldat i Luftforsvarsstaben begynte jeg i Aftenposten samtidig som studiene begynte. Der jobbet jeg fram til jeg dro på utveksling våren 2020, og nå i sommer skal jeg jobbe i Vårt Land.

Det meste av erfaring jeg har fra organisasjonslivet har jeg fra AFS Norge Internasjonal Utveksling, hvor jeg har vært frivillig i fem år. Gjennom AFS har jeg fått oppleve de fleste nivå av en organisasjon, fra lokallag og regionale leire til internasjonale samlinger og landsstyre, hvor jeg nå sitter som sekretær for organisasjonsutvalget. Samtidig har jeg også et år som landsstyremedlem i Norsk målungdom i baklomma, og jeg har såvidt vært borti studentpolitikken som styremedlem i Europeiske studenter Oslo et semester.

Jeg går sisteåret på Internasjonale studier (bachelor), og har siden jeg begynte på UiO for to år siden fulgt med på Universitas med stor interesse. Jeg synes de leverer mye bra og jeg er veldig motivert for å hjelpe til med innsatsen. Samtidig tror jeg at jeg vil tørre å være kritisk der det skulle være nødvendig. Jeg føler meg stødig på det å både gi kritikk, og å ta imot, og jeg mener ærlig kritikk er helt nødvendig for at ting skal bli bedre. Selv om jeg kanskje høres ut som en kjip vaktbikkje fram til nå, så vil jeg likevel framheve at det viktigste jeg vil få til er et godt samarbeid med alle på samme lag og at jeg heller vil være med å dra den tyngste delen av lasset enn å stå og kjefte på sidelinja.

(Personlig vara: Mina Kolstad)