Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

— Regjeringen river ned kunnskapssamfunnet bit for bit, sier Tone Vesterhus, leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus. Det er tragisk at regjeringen later som de vil satse på studentene, men svikter når de får sjansen. Dette er et skikkelig dårlig budsjett for studentene og studentvelferden.

I dag kom regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet. Der kuttes 11 måneder studiestøtte og det foreslås det å innføre skolepenger for internasjonale studenter. Velferdstingene i Norge raser.

— Denne regjeringen har redusert studentene fra budsjettvinnere til budsjettapere, og samtidig utfordrer de selve bærebjelken i det norske utdanningssystemet ved å angripe gratisprinsippet, sier Vilde Coward, leder i Velferdstinget i Trondheim.

Regjeringen heller sand i egen motor ved å verken satse på studiestøtte eller studentboliger. Studiestøtta dekker knapt husleia. Studentboligkøen er milelang.

— Regjeringen tar ikke tak i noen av delene. Nå må kunnskapspartiene KrF og Venstre legge all sin prestisje i å få 11 måneder studiestøtte tilbake på bordet og en studentboligsatsing som duger, sier Anna Gjertsen, leder i Velferdstinget i Bergen.

Kontakt
Leder Oslo, Tone Vesterhus: 97571019
Leder Bergen, Anna Gjertsen: 92498163
Leder Trondheim, Vilde Coward:  92209704
Del på Twitter Del på Facebook