Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

I kveld ble det kjent at SiO Athletica kjøper treningssenteret SATS Vulkan. – Et løft for studenter i hele byen, smiler studentleder.

I kveld ble det kjent at Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) kjøper treningssenteret SATS Vulkan. Kaia Marie Rosseland, leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus, er svært fornøyd med samskipnadens avgjørelse.

– Vi er veldig fornøyde med at SiO Athletica nå kan utvide sitt treningstilbud. Dette kommer både studentene og hele byen til gode, sier Kaia Marie Rosseland, leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus.

SATS Vulkan er ett av de syv treningssentrene SATS ble pålagt å selge av Konkurransetilsynet, i forbindelse med sammenslåingen med Elixia. SATS Vulkan blir nå overtatt av SiO, etter godkjenning av Konkurransetilsynet.

– Senteret på Vulkan ligger i en spennende bydel i vekst, med mange studentboliger og utdanningsinstitusjoner i nærheten. Dessuten bor mange studenter privat på St. Hanshaugen og Grünerløkka. Ikke bare gjør det hverdagen enklere for studentene her, men det gjør også at studentsamskipnaden blir en integrert del av byutviklingen, noe som er veldig spennende, fortsetter Rosseland.

Med utvidelsen på Vulkan har SiO totalt 5 treningssentre i Oslo. Med økende studenttall trenger byens studenter et stadig bedre velferdstilbud. Fysisk aktivitet bidrar til bedre helse og livskvalitet, noe som er spesielt viktig, mener Rosseland.

– Det er viktig at SiO tenker på hele studenthverdagen, og fysisk aktivitet er en viktig del av det. Sunne og friske studenter gjør det bedre på studiet, og at SiO utvider treningstilbudet sitt er viktig for at Oslo skal være den beste studentbyen i landet, avslutter Rosseland.

 

Pressemelding fra SiO:

SiO kjøper SATS Vulkan

(Oslo, 30. april 2014) Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) kjøper SATS Vulkan, som dermed blir det femte treningssenteret til SiO Athletica.

SATS Vulkan er ett av syv treningssentre Konkurransetilsynet har pålagt SATS å selge i forbindelse med sammenslåingen med ELIXIA. Det populære treningssenteret ligger sentralt plassert ved Akerselva, med kort avstand til flere studentbyer og studiesteder.

Populært senter

– SATS Vulkan er et moderne og attraktivt treningssenter, og dette er gode nyheter for studentene, sier Magnus Nystrand, styreleder i SIO.  -Studenter trener mer enn gjennomsnittet, og vi har behov for å øke kapasiteten i treningstilbudet vårt. Med dette øker vi også tilstedeværelsen vår i denne delen av byen.

Nystrand understreker at alle er velkommen til å trene på det populære senteret, ikke minst alle de eksisterende medlemmene på SATS Vulkan.  -Vi ønsker å ta godt vare på alle som trener eller jobber på SATS Vulkan i dag, og opprettholder det populære treningstilbudet i lokalmiljøet både for studenter og andre.

God løsning

– Da Konkurransetilsynet påla oss å selge SATS Vulkan la vi vekt på å finne en ny eier som både var profesjonell og solid. Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus tilfredsstiller alle våre krav, og vi er trygge på at de vil ta svært godt vare på både ansatte og medlemmer, sier Olav Thorstad, adm. dir. i Health & Fitness Nordic AB, som eier SATS.

Overtakelsen forutsetter godkjenning av Konkurransetilsynet, og vil skje cirka en uke etter at slik godkjenning er gitt. SATS vil fortsatt være ansvarlig for driften av senteret inntil overtakelse er skjedd.

Kontaktpersoner:

SiO, styreleder Magnus Nystrand, mobil 46 86 58 27, styreleder@sio.no             

SiO Athletica ved Karin Herou, mobil 98 61 53 22, karin.herou@sio.no

Olav Thorstad, adm. dir. i Health & Fitness Nordic AB, mobil +47 93 25 68 86olav.thorstad@sats.no

Fakta om SiO/SIO Athletica

SiO Athletica er et fullskala treningssentertilbud i regi av Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). SiO Athletica har 19 000 medlemmer og i alt fire egeneide treningssentre, Athletica Domus, Athletica Centrum, Athletica Blindern og Athletica Nydalen. Tilbudet omfatter også flerbrukshall, svømmebasseng, klatrevegg og tennisbane. SiO leverer tjenester til mer enn 60 000 studenter i Osloområdet, blant annet studentboliger, kafeer, helsetjenester og barnehage. SiO har totalt ca 700 ansatte og en omsetning på 1,3 MRD.

Fakta om SATS

SATS er Nordens ledende treningsbedrift med 108 egeneide treningssentre. SATS finnes i de største byene i Norge, Sverige og Finland og har totalt over 270 000 medlemmer i Norden. SATS-sentrene har nærmere 11 millioner besøkende per år, som benytter seg av SATS tilbud av treningsprodukter – det største i Norden.

Del på Twitter Del på Facebook