Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Vi i Velferdstingets arbeidsutvalg var på plass da vi feiret 75 års jubileum for Studentsamskipsnanden i Oslo og Akershus. Dette ble markert ved at SiO åpnet flere studentboliger på historiske Sogn studentby. SiO hadde invitert dagens studenter og de som hadde bodd i studentbyen på femtitallet, sammen med offentlige representanter.

IMG_7550

Statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet kunne informere under talen sin at studentboligene på Sogn studentby skal få tilskudd på 20 millioner. Dette fører til desto billigere studentboliger for studentene i Oslo og Akershus.

 

IMG_7586

Her åpnes offisielt «Tårnbygget» av leder Kaia Rosseland og Lillian som tidligere hadde bodd på Sogn studentby. Lillian kunne fortelle om viktigheten med studentboliger og det sosiale miljøet som ble en viktig del av Sogn studentby.

IMG_7643

Sogn studentby har røtter helt tilbake til 1952, men har blitt bygd i flere trinn siden første trinn av studentbyen sto klart til vinter-OL i Oslo 1952. I nyere tid har Sogn studentby fått en fortetning av arealet og flere studentboliger har kommet til, den siste delen i prosjektet var oppussingen av “Tårnbygget/Høyblokken” som ble åpnet 12. mai.

Del på Twitter Del på Facebook