Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Pressemelding fra Velferdstinget i Oslo og Akershus

I dag la regjeringen frem statsbudsjettet for 2015. Nok en gang foreslår den blå-blå regjeringen skolepenger for internasjonale studenter. Dette undergraver den like retten til utdanning, mener studentene.

I statsbudsjettet for 2015 foreslår regjeringen nok en gang skolepenger for studenter fra utenfor EU og Sveits. Oslos studentledere reagerer sterkt.

– Dette er et angrep på lik rett til utdanning, en av grunnpilarene i det norske systemet, sier Kaia Marie Rosseland, leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus. Hun er skuffet over at regjeringen foreslår dette igjen.

– Skolepenger ble stoppet i fjor, etter at Venstre og KrF satte ned foten. At regjeringen likevel foreslår dette igjen viser at de ikke bryr seg om realitetene, fortsetter Rosseland. Hun forteller at skolepenger har store konsekvenser.

– I Sverige ble antallet internasjonale studenter kraftig redusert omtrent over natten. I en globalisert verden trenger vi mer, ikke mindre, utveksling over landegrenser. Da er dette et provoserende og meningsløst forslag, sier Rosseland og Andenæs.

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet også å øke studiestøtten med 3,1%, samt bygge 1500 studentboliger i 2015. Rosseland er glad for at dette er reelle økninger, men mener de overskygges av angrepet på gratisprinsippet.

– Gratisprinsippet er avgjørende for at kunnskapssamfunnet skal realiseres. At regjeringen nå vil fjerne dette er usolidarisk, uklokt og useriøst, avslutter Rosseland.

For ytterligere kommentarer, kontakt Kaia Marie Rosseland, 450 32 223

Del på Twitter Del på Facebook