Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

YAY

Velferdstinget i Oslo og Akershus berømmer regjeringen for prioriteringen sin av de 200 ekstra studentboligene som ble finansiert i revidert nasjonalbudsjett. –Det er flott at både Oslo og de store byene totalt blir klarere prioritert, sier Sigrid Mæhle Grimsrud, Velferdstingets leder.

Se hvordan resten av fordelingen ble her.

Velferdstinget kritiserte regjeringen tidligere i år for å ha en manglende vilje til å prioritere hovedstaden når de gir tilskudd til studentboligbygging. Mandag kom det frem at Oslo får 72 ekstra hybelenheter av de 200 som ble finansiert i det reviderte budsjettet.
– Studentboligsatsingen til regjeringen tar nå store steg i riktig retning. Vi ser at dette får pilene til å peke i en mye bedre retning for studenthovedstaden, sier Grimsrud.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) fikk opprinnelig 348 av 2000 studentboliger i år, noe som tilsvarer 17,4% av den totale tildelingen. Etter revidert er det snakk om 420 av 2200, eller 19,1%.
– Når samarbeidspartiene fikk på plass 200 flere studentboliger var vi forsiktig optimistiske, sier Grimsrud. –Men nå ser vi at vi har all grunn til å være fornøyde. Dette er et minimum av studentboligtildelingen som  vi kan akseptere å ligge på, fortsetter hun.

Grimsrud forteller at det viktigste for Oslo og Akershus nå er at denne trenden fortsetter.
– Nå peker pilen oppover. Det er det viktig at den fortsetter å gjøre i tildelingene fremover også, sier hun.

For ytterligere kommentarer, kontakt Sigrid Mæhle Grimsrud, 454 48 161. Leder av Velferdstinget i Oslo og Akerhus.

Del på Twitter Del på Facebook