Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Velferdstinget i Oslo og Akershus er det øverste studentorganet for alle studenter som tilhører Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO). Velferdstinget representerer 65 000 studenter i alle saker som omhandler SiO og studentvelferd.

I dag fremla regjeringen sitt forslag til statsbudsjett for 2018. Velferdstinget i Oslo og Akershus ser positivt på den fortsatte satsingen på studiestøtte, men mener tilskudd til 2 200 studentboliger er for lite.

Til tross for fjorårets rekordsatsing på studentboliger er boligkøene fremdeles altfor lange ved semesterstart. Det er derfor skuffende at regjeringen ikke legger opp til en like stor boligsatsing i 2018 når behovet fremdeles er så stort som det er, uttaler Elisabeth Holien, leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Velferdstinget er likevel positive til den videre satsingen på studiestøtte, samt Kunnskapsdepartementets plan om å gjennomføre en gjennomgang av tilskuddsordningen for studentboliger i 2018.

Vi ser heldigvis også mye bra med årets budsjettfremlegging. Ikke bare fortsetter opptrappingen til 11 måneders studiestøtte, men man skal også gjennomgå tilskuddsordningene for studentboliger. Dersom dette resulterer i en høyere tilskuddsramme vil det forhåpentligvis gi et positivt utslag for leieprisene i Oslos studentboliger, avslutter Holien.

 

For spørsmål og utfyllende informasjon, kontakt

Linn Skyum

Politikk- og medieansvarlig

458 04 671

Foto: Øyvind Ganesh Eknes

Del på Twitter Del på Facebook