Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Byrådet gir studentene brutte løfter i julegave

I byrådserklæringen fra det sittende byrådet står det at byrådet ikke vil øke prisene på månedskort for ungdom og for studenter i løpet av deres periode. Likevel settes prisene hos Ruter opp fra januar, og studentene skjermes ikke slik byrådet har lovet.

Vi er svært skuffet over at byrådet ikke har overholdt lovnadene i sin egen byrådserklæring og øker prisene for studenter. I andre studiebyer jobber man med å gjøre kollektivtilbudet rimeligere og mer tilgjengelig for studentmassen, men i Oslo går det altså motsatt vei, sier leder Elisabeth Holien.

Studenter er hyppigere brukere av kollektivtilbudet og er ofte helt avhengig av buss, bane og trikk i hverdagen. Et rimelig og bredt tilbud bidrar dermed til at Oslo er en attraktiv by å studere i. Når studentene lenge har vært tydelige på våre ønsker om billigere månedskort, utvidet nattbusstilbud og at Sone 1 utvides til flere studiesteder er det skuffende å se at byrådet ikke har lyttet til disse ønskene.

Dette handler ikke bare om prisøkningen – det handler også om løftene som byrådet har gitt til studentene, og hvor enkelt det tilsynelatende er å bryte dem. Dette er ikke politikk som skaper godt inntrykk av Oslo som studenthovedstad eller som bidrar til økt bruk av kollektivtilbudene. Vi er skuffet over at byrådet har gitt studentene brutte løfter i julegave, avslutter Holien.

 

For spørsmål og utfyllende informasjon, kontakt

Linn Skyum
Politikk- og medieansvarlig
458 04 178
politikk@studentvelferd.no

Del på Twitter Del på Facebook