Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Denne uka har vi i Velferdstingets arbeidsutvalg hat en kampanje for å spre bevissthet om seksuell helse. Seksuell helse kan defineres som mentalt, fysisk og sosial velvære relatert til seksualitet. Seksuell helse er rett å slett en ressurs som fremmer livskvalitet.  

Seksuell helse er ikke bare fysisk men også psykisk. Vi studenter er en gruppe som dessverre er utsatt for mye psykiske plager. Det er derfor ekstra trist at helsedirektoratet har sagt nei til å være med å finansiere et trygt og forutsigbart lavterskeltilbud, slik det forekom i Universitas 13. august. 

Det spesielt fint å se at Studentsamskipnaden tar seksuell helse seriøst. På tirsdag delt SiO helse, Medisinernes seksualopplysning (MSO) og arbeidsutvalget selvtesting av klamydia. For studenter er kanskje dette spesielt viktig. Unge voksne er i den aldersgruppe med hyppigst forekomst av seksuelt overførbare sykdommer. Når seksuell helse er så viktig for din fysiske og psykiske helse, var det oppløftende å møte så mange studenter som var positive og tok seg selv og sin partners seksuell helse alvorlig.

Del på Twitter Del på Facebook