Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Viser til bakgrunn i dette saken fra Aftenposten, 17. mai 2019:
https://www.aftenposten.no/osloby/i/kJdBy6/her-kommer-oslos-nye-studenthus-hvis-alt-gaar-som-det-skal 

Nylig skjedde det en utvikling i saken om studenthus i St.Olavsgate 32, 17. mai 2019:
Regjeringen, ved kommunalminister Nikolai Astrup sendte 28. mai ut følgende pressemelding:  https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/staten-vil-selge-st.-olavs-gate-32/id2704234/?fbclid=IwAR26CiYLh3TKfaBLhXuwfb7MbA_NJE5h6fs-o6PJbnUFY-633nt0oLYfCeI  

Astrup velger her å se bort fra Velferdstingets og SiOs ønske, noe vi syns er utrolig synd, både for studentene og Oslo som by.

Utvikling av saken siden Aftenpostens artikkel, 17. mai 2019:

Intern politisk behandling foretatt av studentene gjennom Velferdstinget
Gjennom høsten, vinteren og våren har Velferdstinget i sine møter konkretisert planene for innhold i bygget og hvordan studenthuset skal drives. Endelig vedtak om ønsket driftsform ble vedtatt så sent som i går, 27. mai. Ettersom planene har konkretisert seg over tid, har studentene fått økt håpet om at et studenthus i St. Olavsgate 32 skulle realisere seg.

Politisk prosess for å få til et salg til estimert markedspris til SiO
Før jul sendte undertegnede et brev til Kommunalministeren (dengang Monica Mæland), med ønske om et møte for å diskutere kjøp av bygget. Med brevet fulgte det støtteerklæringer fra Studentsamskipnaden SiO, Universitetet i Oslo, OsloMet – storbyuniversitetet, Handelshøyskolen BI og Høyskolen Kristiania.

Vi fikk et møte med statsråd Astrup 12. mars. Siden den gang har vi ventet på svar, inntil vi i dag fikk svaret dere ser i Regjeringens pressemelding. Bygget blir lagt ut på det åpne markedet, med tilhørende budrunde for å finne markedspris. Da vet vi ikke hva prisen kommer til å bli, og potensielt mer pengesterke aktører kan snappe bygget foran nesa på studentene og byens folkevalgte.
——————————————————————————————————

Vår mening, sitater:

– Vi registrerer at regjeringen har landet på konklusjonen om at eiendommen i SO32 blir lagt ut for salg på det åpne markedet. Vi er veldig skuffet over denne avgjørelsen og mener at regjeringen har sviktet Oslo som studentby.

– Vi bemerker oss at regjeringen vektlegger hensynet til å finne høyest mulig pris i markedet over samfunnsmessig nytte og engasjement fra studenter, institusjoner og folkevalgte i Oslo.

– Oslo er en stor studentby med for få møteplasser for studentene. Det trenger vi nå mer enn noen gang. SO32 har potensiale som en møteplass hvor studenter kan treffe hverandre, byen og næringslivet.

– Vi hadde håpet på at regjeringen delte vårt syn om at den beste løsningen for St. Olavsgate 32 hadde vært å selge til SiO med det formål at det skulle etableres et studenthus. Dette burde kunne latt seg gjennomføre uten et salg med budrunde på det åpne markedet, mot at prisen tilsvarer det de kunne realisert i markedet.

Del på Twitter Del på Facebook