Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Oslo skal endelig få en studentmelding, en helhetlig strategi med kunnskapsgrunnlag, planer, mål og en handlingsplan for hvordan disse målene kan bli nådd. Etter at saken to ganger har blitt utsatt i bystyret har de i dag gitt klar beskjed om at dette er noe Oslo trenger for å bli en bedre by å bo i for studentene.

 

Studentmeldingen er et tiltak Oslos studenter sårt trenger. Andre byer som Bergen og Ålesund har allerede sine egne studentmedlinger, og vi ser hvordan disse kan brukes for å fremme studentenes velferd og andre tjenester. De siste månedene har vist oss at kunnskapsgrunnlaget, for hvordan studentene i Oslo faktisk har det, ikke har vært der. Derfor gleder vi oss til å nå være med på arbeidet med å samle informasjonen og sette mål for hvilken studentby Oslo skal bli, sier Marius Torsvoll, leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus.

 

Velferdstinget har lenge hatt en kommunal studentmelding som en prioritet, og ment at dette er et nødvendig tilltak for studentene i hovedstaden.

 

Det har vært et vedvarende problem at vi ikke har hatt mål eller planer for hvordan Oslo skal bli en bedre by for studenter. Jeg håper at vi nå kan samles om gode tiltak som bedrer velferden til studentene, som jo er over 10 % av befolkningen i byen, fortsetter Torsvoll.

 

Det var et enstemmig bystyre som støttet Venstres private forslag og byråd for næring og eierskap Rina Mariann Hansen sa i sitt innlegg at hun gledet seg til å ta fatt på arbeidet og å samarbeide med Velferdstinget og Studenthovedstaden.

 

Det er godt å høre at byråden ser frem til å ta fatt på arbeidet. Jeg gleder meg til å se hvordan studentene blir innvolvert, og vil også oppfordre studenter og studentorganisasjoner til å komme med sine innspill til hvordan denne meldingen kan brukes til å hjelpe studentene, avslutter Torsvoll.

Del på Twitter Del på Facebook