Mandag 3. juni holdt Velferdstinget i Oslo og Akershus sitt årlige vårvalgmøte. Under møtet ble det bl.a. valgt nytt arbeidsutvalg for perioden 2024–2025. Velferdstingets handlingsplan for arbeidsutvalget ble også vedtatt, med prioriteringene for hva de fire nyvalgte skal jobbe for. Arbeidsutvalget tropper på 1. juli, og vil da kaste seg ut i dette arbeidet. 

Følgende personer ble valgt inn til arbeidsutvalgets fire posisjoner:
Oliwia Skowron ble valgt til leder.
Mitra Fagerli Rahman ble valgt til nestleder.
Celine Lyngås Sataøen ble valgt til samarbeidsansvarlig.
Hans-Markus Jensvold Kverneng ble gjenvalgt til politikk- og medieansvarlig. 

«Jeg vil takke Velferdstinget for tilliten de har gitt meg, og gleder meg til å brette opp ermene for å bedre studentvelferden i Oslo og Lillestrøm», sier nyvalgt leder, Oliwia Skowron, og legger til: «Jeg er også veldig takknemlig for resten av det nyvalgte arbeidsutvalget, og gleder meg enormt til et godt samarbeid det kommende året! Dette blir bra!» 

Som sin høyre hånd får hun Mitra Fagerli Rahman, som med nestledervervet er ny i arbeidsutvalget.  

– «Jeg ønsker å takke velferdstinget ydmykt for tilliten», sier Mitra, og legger til: -«Jeg gleder meg stort til å jobbe i dette arbeidsutvalget for å styrke Velferdstinget som organisasjon, slik at alle har en reell mulighet til å delta og bidra.» 

Velferdstinget representerer studenter fra hele 27 utdanningsinstitusjoner, og Celine Lyngås Sataøen får som påtroppende samarbeidsansvarlig en hovedoppgave å sikre at disse har en sterk kobling til Velferdstinget.  

– «Dette gleder jeg meg veldig til, og ser frem til å jobbe tett sammen med studiestedene i Oslo og Akershus, SiO og andre aktører! Mitt ønske er å gjøre Oslo og Akershus til de beste stedene å være student, og vise fram de gode studenttilbudene som finnes», sier Celine. 

Når Velferdstinget skal tale studentenes sak vil Hans-Markus Jensvold Kverneng ha ansvar for mye av ordlyden. Som gjenvalgt politikk- og medieansvarlig vil han fortsette å bidra med å utforme politikken Velferdstinget skal stå for, og jobbe for at denne synliggjøres i mediene.  

– «Jeg er veldig glad for å ha fått Velferdstingets tillit til å fortsette mitt arbeid som politikk- og medieansvarlig», sier Hans-Markus og legger til: «Dette blir en spennende periode hvor jeg håper vi får fortsette å knytte god kontakt med politikere og andre studentpolitiske organisasjoner!» 

Avtroppende leder av Velferdstinget, Karl Magnus Nikolai Coronus Dretvik Nyeng, har følgende kommentar: 

– «Det er med litt vemod å skulle tre av som leder til sommeren, men det er en glede å gi stafettpinnen videre til Oliwia og resten av hennes påtroppende arbeidsutvalg. Jeg gleder meg til å følge med fra sidelinjen på hva det nye arbeidsutvalget får til det neste året.»  

For spørsmål og utfyllende informasjon, kontakt: 

Leder av Velferdstinget, Karl Magnus Nikolai Coronus Dretvik Nyeng
Telefon: 40 55 75 27
E-post: leder@studentvelferd.no 

Del på Twitter Del på Facebook