Det er flere ting som kan virke litt forvirrende når man skal flytte, derfor har vi laget en guide som følger deg gjennom hele prosessen. Se også denne håndboken, fra Skateetaten, om hvordan flytting.

1. Første skritt er å logge seg inn på www.altinn.no. Det er mulig å benytte flere innloggingsmuligheter, men alle lånekasse brukere kjenner MinID. Når du først har logget deg inn kan du lage brukernavn og passord som gjør det lettere å logge inn neste gang.

2. Søk på “RF-1400 Flyttemelding for flytting innanlands” eller gå til ”Skjemakatalog” under ”Skjema og tjenester”. Melding om flytting, ligger under F. Du kan velge om du vil fylle ut skjemaet i papirformat eller elektronisk. Her tar vi utgangspunkt i at det gjøres elektronisk.

3. Antageligvis har du ikke all informasjonen du trenger for å melde flytting umidelbart, så hvis du ønsker å fortsette seinere kan du lagre skjemaet og fortsette der du slapp en annen gang.

4. Den første utfordringen du møter på er antagelig flyttedato. Her står det at man skal melde flytting innen 8 dager etter at man har flyttet. Dette får ingen konsekvenser for deg, så du skal bare bruke den datoen du faktisk flyttet.

5. Neste problem kan være bustadnummer. Hvis du bor i en leilighet hvor dette ikke er den eneste leiligheten på adressen, f.eks. i en blokk eller lignende, må du oppgi bustadnummer. Dette står i dørkarmen din i ytterdøra, hvor det først er en bokstav (H, U, K eller L) etterfulgt av 3 siffer. Hvis det ikke står i dørkarmen så kan du sende en e-post til boligmerker@pbe.oslo.kommune.no eller ringe 23 49 10 00. Sender du en mail kan du forvente svar i løpet av 1-2 virkedager..

6. Under andre personer skal du ikke fylle ut annet enn deg selv, hvis du ikke er gift eller har barn. I forhold til yrke/sysselsetting så er det (for de fleste) naturlig å skrive student. Hvis du har en deltidsjobb ved siden av studiene så kan du skrive denne under arbeidsgiver, hvis ikke lar du feltet stå tomt.

Etter å ha bekreftet 3 ganger at skjemaet er riktig utfylt og lignende så har du nå meldt flytting. Det er en saksbehandler som kommer til å gå gjennom søknaden for å sjekke om alt er riktig. Hvis du ikke har gjort det enda er det viktig å medle adresseendring hos posten også.

Usikker på om du skal melde flytting? Kanskje har du allerede meldt flytting og lurer på hva partiene mener i student saker?