Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Kjære student, velkommen!

Høsten står for døren, og et nytt studieår er i gang. Kanskje har du flyttet langt hjemmefra og bor nå alene og skal studere for første gang, eller kanskje du har kommet hjem igjen etter en lang sommerferie og skal sjonglere småbarn, jobb og bachelorskriving dette året. Kanskje er du fortsatt på febrilsk leting etter plass å bo i Oslo-området, eller kanskje det passer best for deg å bo et stykke unna og pendle inn. Om du er 19 eller har 19 som første to siffer i fødselsåret ditt, så byr det neste året på faglige utfordringer, mestringsmuligheter og spennende aktiviteter.

Du er student i en storbyregion med et hav av muligheter, bruk dem! Velferdstinget i Oslo og Akershus er her for å jobbe for at du skal ha mulighet til å forsyne deg av det du vil blant det mangfoldige velferds- og fritidstilbudet som finnes her.

Pensum eller pils?

Pensum er både tungt og viktig, og ikke alltid enkelt å komme seg gjennom alene. Bruk studiestarten til å finne deg noen å lese og diskutere med. En god kollokviegruppe på kullet ditt kan være innmari kjekt å skape for å komme gjennom pensum. Om du er som noen av oss og bare trenger noen til å dra deg til biblioteket så du får lest, så kan du finne venner fra et annet studie eller campus.

Venner fra andre studier og campus er kanskje litt vanskeligere å finne enn kollokviegruppen i kullet. Men du finner dem lett om du engasjerer deg i en studentforening! Sjekker du ut sio.no/foreninger finner du foreninger for alt fra birøktere og kor via idrett og gaming til utallige barer og puber. Om du selv ikke er så glad i pils, er det likevel hyggelig og sosialt å stå bak baren i en av de utallige barene og kjellerpubene. Ironisk nok finner du både Frokostkjelleren ved Karl Johan og Ølkjeller’n på Kjeller over bakkeplan. Studentlivet er mer enn bare pensum, så nyt eller server en pils med god samvittighet!

Du må engasjere deg for å skape endring!

Når du går forbi kantina tenker du kanskje ikke på hvem som har krevd å få den dit, og invitasjon til å være med i beboerutvalget i studenthuset ditt tenker du kanskje er helt naturlig. Helsesykepleieren på campus og gratis psykolog tenker du kanskje er en selvfølge og må nok være lovpålagt. Men dette kommer ikke av seg selv. Disse og mange andre tilbud finnes fordi studenter har engasjert seg for å gjøre studenttilværelsen til den best mulige opplevelsen for seg og sine medstudenter. På din campus jobber ditt lokale studentdemokrati eller -organisasjon for gjennomslag. Vi i Velferdstingets arbeidsutvalg møter blant andre SiO og kommunene for å jobbe for ulike vedtak gjort i Velferdstinget.

Du har mulighet til å påvirke svært mye om du engasjerer deg på ditt studiested, og om dine medstudenter velger deg som sin representant i Velferdstinget i Oslo og Akershus kan påvirke og være med på å utforme studentenes velferdstilbud. Din stemme kan halvere kollektivbilletten, og din stemme kan sørge for brusautomat utenfor lesesalen. Sistnevnte er kanskje enklere enn den første å få gjennomslag for, men ingen sak er for stor eller for liten. Neste måned har du kanskje fått brusautomaten din, men det er kanskje først når du skal ta bussen til bachelor- eller masterseremonien du kan smile fornøyd når du ser at billettprisen endelig er halvert, og vite at du har gjort livet litt enklere for de ferske studentene som begynner neste semester.

Hilsen Karl Magnus, Hanne, Hans-Markus og Oliwia fra arbeidsutvalget i Velferdstinget i Oslo og Akershus.


Fv: Samarbeidsansvarlig: Oliwia Skowron, Nestleder: Hanne A. Hugem, Leder: Karl Magnus NCD Nyeng, Politikk- og medieansvarlig: Hans-Markus Jensvold Kverneng.
Foto: Helene Gjerde Aamdal

Del på Twitter Del på Facebook