Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Velferdstingets vårsemester

Vårsemesteret er her. Snart kommer snøen til å smelte, bussene til å gå som vanlig og lesesalene fylles av studenter som stresser over eksamener og innleveringer. Stresset øker jo nærmere man kommer eksamenstid. Imens skal vi i Velferdstinget arbeide videre for at studentvelferdstilbudene hjelper dere å holde motet oppe. 

Det er mye spennende som skjer disse dager. Ny statsråd for høyere utdanning, Ruter setter opp prisene, og Velferdstingets vårseminar er rett rundt hjørnet!  Her skal Velferdstinget oppdatere sin politikk og kanskje skape helt ny politikk for studentvelferden.  Vi i arbeidsutvalget gleder oss til å møte både nye og gamle representanter, og til en helg med masse spennende debatter og politikk! 

I slutten av februar skal alle velferdstingene i Norge (ViN) samles i Bergen for å dele erfaringer, ideer og løsninger på studentvelferdspolitikk med hverandre. ViN samarbeider om velferdspolitiske saker som har en mer nasjonal profil og vi sammen må påvirke nasjonale myndigheter.  

I mars skal Velferdstinget behandle hva som skal være Velferdstingets prioriteringer for semesteravgiften som studentene betaler til SiO, og hva som skal være Velferdstingets budsjettprioriteringer opp mot Oslo og Lillestrøm kommune. Å ha prioriteringer spesifikt opp mot Lillestrøm vil bli nytt fra i år, siden Lillestrøm er et område vi skal satse på å utvikle mer politikk på under vår periode. Dette møtet legger grunnlaget for hvilke politiske saker arbeidsutvalget løfter når vi snakker med politikerne om hva de burde bruke penger på, for å gjøre Oslo og Lillestrøm til Norges beste steder å være student.  

I slutten av april er det tid for at Velferdstinget vedtar hvor mye penger som skal søkes fra semesteravgiften, for Velferdstingets egen drift og til tildelingene. På høsten skal disse midlene deles ut under tildelingsmøtet. Det er verdt å merke at den 30. April settes frist for å levere en kvalifiserende søknad til Velferdstingets tildelingsprosess 2024. Dette gjelder for foreninger som ikke allerede søker på tildelingene.  

For mange slutter semesteret i mai, men arbeidsutvalget fortsetter sitt arbeid frem til utgangen av juni. Mai blir måneden for å gjøre ferdig alle de tingene vi tenkte vi skulle rukket tidligere. Fristen for å stille og bli vurdert av valgkomiteen for vårvalgmøtet er tidlig i mai og senere i mai vil sofasamtalen med de forskjellige kandidatene til arbeidsutvalget finne sted. Etter dette vil valgkomiteen gjøre sitt arbeid for å innstille på kandidatene.  

Juni er vårt arbeidsutvalgs siste måned. Vårvalgmøtet er i begynnelsen av juni, og overlappen med det nye arbeidsutvalget starter den 17. Juni. Det gamle arbeidsutvalget skal skolere det nye, og gjøre dem klar for deres spennende år som nytt AU. På vårvalgmøtet velges også mange andre spennende verv. Ny valgkomité og kontrollkomité, samt nye medlemmer til kulturstyret velges. I tillegg velges representantene fra Velferdstinget til organisasjoner som får tildelinger direkte fra Velferdstinget, som styret i Radio Nova og Universitas.   

Karl Magnus, Hanne, Hans-Markus og Oliwia i Velferdstingets arbeidsutvalg ønsker alle et fantastisk vårsemester! 

Del på Twitter Del på Facebook