Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

valgforsamling13_lucysmith

På valgforsamlingen velges det representanter fra de mindre institusjonene til Velferdstinget og Studenthovedstadens arbeidsgruppe for 2014. Valgforsamlingen er for læresteder med mindre enn 1500 registrerte studenter, som ikke er direkte representert i Velferdstinget. Hver institusjon kan stille med en representant uansett størrelse, og i tillegg en representant per påbegynte 500 semesterregistrerte studenter ved institusjonen. Vi skal velge 4 representanter fra de mindre institusjonene til VT.

Vi skal også velge to representanter til Studenthovedstaden. Studenthovedstaden er, for å sitere kommunen: Oslo kommunes plattform for samarbeid med studentene, samt et organ for erfaringsutveksling mellom medlemmene i arbeidsgruppen. Studenthovedstaden er med andre ord et organ der studentene kan påvirke kommunen og sørge for at Oslo blir en god studentby.

Velferdstinget har rundt 7 møter i året, som varer en kveld hver. Informasjonsansvarlig kaller vanligvis inn til formøter for de mindre institusjonene i VT i forkant av hvert møte. På møtene i Velferdstinget diskuterer man hvordan studentene i Oslo og Akershus skal ha det best mulig, og hvem som har ansvar for det. Velferdstignet vedtar bl.a. et Arbeidsprogram — en liste over hva man skal få til det året — og et politisk grunndokument. De vedtar også andre politiske dokumenter om spesifike problemstillinger. Om du har lyst til å se eksempler på ting Velferdstinget har jobbet med de siste årene, kan du f.eks se på oversikten over sakspapirer.

Om dere vil ha en fast representant i Velferdstinget eller Studenthovedstadens arbeidsgruppe kandidater fremmes på valgforsamlingen.

Facebookevent

Innkallingen finner du her — og referatet ligger her.

Del på Twitter Del på Facebook