Innmeldt av:  Grønn liste ved Universitetet i Oslo

Tiltak for en tryggere seksuell helse for Oslos studenter!

Studietiden er en tid hvor mange bryter ut fra barndomsomgivelsene, og utfolder seg i større grad. En av de mange områdene man gjerne utforsker i disse årene er ens egen seksualitet. Dette kan være spennende og gøy, men bør i all høyest grad kjennetegnes av å være trygt. I 2018 hadde Oslo kommune skilt på offentlig transport-terminaler hvor de påpekte at Oslo er Europas klamydiahovedstad. Dette på bakgrunn av at tallene fra ECDC konkluderte med at Norge blant toppen av statistikken ved å ha en rate på 501,5 smittede per 1000 innbyggere (ECDC, 2018). Dette er foruroligende da man vet at unge mennesker som gruppe dominerer blant antall smittede, og studentmassen. Man vet også at det, blant unge i Oslo, jevnlig går epidemier av gonoré. Dette ønsker vi å gjøre noe med!

På Schultz studenthus har man et tilbud hvor beboerne kan hente kondomer og glidemiddel fra en postkasse, som er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot både uønsket graviditet og seksuelt overførbare sykdommer. Dette tilbudet har studentene selv opprettet, ettersom de bestilte store bokser av dette som alle kunne benytte seg av. Dette tilbudet mener vi skal være universelt, og dermed tilbudt på alle studenthusene- og byene til SIO Bolig. Det er fint og bra at studentene selv tar hånd om slike tiltak, men dette er det samtidig mye enklere at utleier arrangerer for med tanke på plassering av dispenser og organisering av leveranser.

SIO Helse tilbyr allerede testing for en rekke kjønnssykdommer i sitt helsetilbud, men vi mener at det er minst like hensiktsmessig å stå for preventive tiltak for å minske sannsynligheten for smitte. Slik kan man enklere sørge for en tryggere seksuell helse for studentene i Oslo.

Velferdstinget i Oslo og Akershus mener at:

Vedtatt på VTs vårseminar 5. og 6. februar 2022

 

Del på Twitter Del på Facebook