Dette innlegget er over 40 dager gammelt, og informasjonen kan være utdatert.

Innmeldt av: Sigve Næss Røtvold, Universitetet i Oslo

Bakgrunn
Velferdstinget i Oslo og Akershus fordømmer alle drap på sivile i Israel og Palestina, og understreker nødvendigheten av at alle parter respekterer folkeretten. Det trengs en øyeblikkelig våpenhvile, og det må åpnes for full humanitær tilgang for å sikre at sivilbefolkningen får tilgang til mat, vann, medisiner og humanitær hjelp.

Vi fordømmer Israels blokade, og den pågående bombingen, av Gaza. Bekymringene uttrykt av FN og humanitære organisasjoner om et mulig folkemord kan ikke ignoreres. Vi oppfordrer det internasjonale samfunnet til å ta umiddelbar handling for å bidra til å stanse denne krisen.

Videre anerkjenner vi at den nåværende krisen, som eskalerte betydelig med Hamas’ terrorangrep mot Israel, ikke begynte på dette tidspunktet. Den langvarige historien med undertrykkelsen av palestinere krever langsiktige løsninger. Vi krever en ende på Israels Apartheid-politikk og støtter retten til fredelige protester og ytringsfrihet globalt, hvor folk kan uttrykke sin solidaritet.

Vi fordømmer alt hat mot jøder og muslimer.

Velferdstinget i Oslo og Akershus mener at:

Kilder / vedlegg
FNs beskrivelse av situasjonen i Palestina og beskrivelse av Israel som en Apartheid-stat: https://fn.no/konflikter/palestina
Informasjon om antall drepte i Gaza og den humanitære krisen i Gaza 15.01.2024 (legg merke til bruk av ordet «dødsfall»): https://fn.no/nyheter/gaza-krisen-de-siste-tallene-og-fns-respons
Israel stilles for den internasjonale straffedomstolen for folkemord: https://www.icj-cij.org/sites/default/files/case-related/192/192-20240112-pre-01-00-en.pdf

Se PDF av resolusjonen her.

Del på Twitter Del på Facebook