Velferdstingets Kulturstyre

Information in English

Kulturstyret gir støtte til studentforeninger. I tillegg kan enkeltpersoner og prosjekter søke om prosjektstøtte. Nye organisasjoner og aktiviteter kan gis særlig støtte til oppstart, innkjøp av nødvendig utstyr og lignende. Hvert år behandler Kulturstyret mellom 250 og 300 søknader, og fordeler ca 2,9 millioner kroner. Midlene som fordeles kommer fra semesteravgiften.

Foreninger som søker støtte må ha egne vedtekter som er vedtatt av en generalforsamling, og som fastslår foreningens formål. Foreninger ved UiO og HiOA må være registrerte i Registreringsordningen for studentforeninger.

Hvordan søke?

For å søke om støtte fra Kulturstyret må du logge deg inn på SiO sine sider og gå inn på «Min Forening». Der legger du inn informasjon om studentforeningen din, laster opp vedtekter og regnskap, og fyller ut et søknadsskjema. Søknaden blir automatisk sendt til Kulturstyret, som behandler søknaden på neste møte.

Kulturstyret har laget en søknadsgenerator som hjelper foreningene å søke penger til studentkultur. Dere kan finne søknadsgenerator på denne kulturstyret.studentvelferd.no. NB! søknaden er ikke sendt før PDFen som genereres av søknadsgeneratoren lastes opp som vedlegg til en søknad på foreningens profil på sio.no.

SiO Foreninger tilbyr både et kurs og individuell veiledning for søkere til Kulturstyret. Meld deg på her!

NB! Budsjett- og regnskaps oppsett til søknad finnes her. Det gis opplæring i bruk av dette på SiO Foreninger sitt regnskapskurs for små foreninger. Klikk her for mer informasjon om kurset.

Søknadsfrister

Søknadsfristene for Kulturstyret våren 2016 er:

 • 1. januar – møte: 17.januar (også søknadsfrist for de større studentmedier)
 • 27. januar møte: 10. februar
 • 2. mars (også søknadsfrist for vedlikehold av studenthytter)  – møte: 16. mars
 • 6. april – møte: 20. april
 • 11. mai – møte: 25. mai – Møte avlyst!
 • 8. juni (også søknadsfrist for semesterstartssøknader) – møte: 22. juni

Søknadsfristene for Kulturstyret høsten 2016 er:

 • 24. august – møte: 7. september.
 • 21. september  – møte: 5. oktober
 • 2. november møte: 6. november
 • 30. november – møte: 14. desember

Mer informasjon

Kulturstyrets leder har skrevet et notat om søknader til kulturstyret som er verdt å lese.

Kulturstyrets vedtekter, tildelingskriterier (pr. 29.05.2015) og handlingsplan (2016).

Foreninger som får støtte av Velferdstingets Kulturstyre må sette Kulturstyrets logo på PR-materiellet sitt. Det finnes tre versjoner:

Om du har spørsmål om søknader og Kulturstyret kan du snakke med Sarah Sørensen (økonomikonsulent, svarer på søknadsspørsmål) på tlf. 463 48 854 eller Svein Tømmerdal (Kulturstyreleder, svarer mer generelt om kulturstyret).

Kulturstyrets Møtereferater

Møtereferater fra 2015

Møtereferater fra 2014

Møtereferater fra 2013

0 comments on “Velferdstingets Kulturstyre
4 Pings og/Tilbakesporinger for "Velferdstingets Kulturstyre"
 1. […] Det er fint om du har registrert profil på Min Side og tatt en kikk på Velferdstingets sider før du kommer til […]

 2. […] og slett ikke finnes en forening for enda. Det kan du gjøre noe med. Velferdstingets kulturstyre (http://www.studentvelferd.no/kulturstyret/) støtter både eksisterende og nye foreninger med midler. SiO foreninger bistår deg med alt du […]

 3. […] kan det også legges til at Kulturstyret foretrekker at regnskap fra små foreninger er satt opp på etter denne […]

 4. […] dere også inn i søknadsfristene for semesteret, og husk at dersom dere skal søke om prosjektstøtte så må søknaden leveres slik […]

Legg igjen en kommentar